Befejeztük a fimet a fb. buktatóiról. Kiscsoportokban összeírták a lehetséges veszélyeket és megelőzési módjukat.

Ezt publikáltuk a virtualisosztalyterem.blog.hu oldalon, hogy lássák egymásét is.

Ezek után csoportokban kidolgoztak ötleteket arra, hogy ezeket a veszélyeket hogyan lehetne a nyilvánosság elé terjeszteni, minél figyelem felkeltőbb formában. Olyan ötleteket kellett kitalálniuk, amit tényleg meg tudunk csinálni.

Itt lendültek be nagyon. Érezhetően megnőtt a kedvük, amikor megbeszéltük, hogy ezt meg is fogjuk csinálni. Olyanok is beszálltak az érdemi munkába, akik eddig csak ímmel-ámmal voltam jelen. Jobbnál jobb ötleteik voltak.

P1010130.JPGŐk is eljutattak arra az ötletre, amit én is kitaláltam, hogy csináljunk. (google kérdőív, fb-on terjesztve...) Meg tettek hozzá tök jó újakat is. Így született meg az az ötlet, hogy weboldalt is csinálunk, ahol a veszélyekről írunk. Valamint plakátokat is csinálunk, ami figyelemfelkeltő, és amin a weboldalunk címe is szerepel, hogy ott nézzenek utána a dolgoknak.

Nagyon jó dolgokat tapasztaltam:

1. Érdekes volt itt is megfigyelni, hogy a diákok utánzással tanulnak. Tényleg azok az ötletek jutnak eszükbe, amit tőlem már láttak, amit velem már használtak. Amit már mutattam nekik. És ki akarják ők is próbálni.

2. Amint kiderült, hogy ezt ki is kell vitelezni, láthatóan megjött a kedvük hozzá,

3. Nagyon lelkesedtek, azt mondák, hogy ebből még híresek is lehetnek, hiszen a gangnam style vagy a flash mob-ok is pici hülyesékeből indulnak ki. És milyen igazuk van, nem?

Innen fogjuk folytatni a következő alkalommal. Már alig várom...

Ja és a kollegáim is kezdenek belelkesülni. Már kérték, hogy de az ő osztályukkal is osszuk meg ezt és a veszélyekről beszéljünk nekik. Hát nem beszélni fogunk, de részük azért lesz benne.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://facebookprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr916102468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása